Спіс дакументаў
для Шэнгенскай візы

Для атрымання падрабязнай інфармацыі аб пакеце неабходных дакументаў, калі ласка, наведайце сайт Пасольства Чэшскай Рэспублікі ў Мінску.

 

  1. Пашпарт

Пашпарт павінен быць выдадзены не раней, чым за 10 гадоў да даты падачы Вашага звароту. Ён павінен змяшчаць як мінімум дзве пустыя старонкі, прадугледжаныя для віз, і тэрмін яго дзеяння павінен на тры месяцы перавышаць тэрмін дзеяння візы, якая запытваецца.

Падаецца арыгінал і ксеракопіі старонак з персанальнымі дадзенымі.

Копіі шенгенскіх віз і штампаў ўездаў і выездаў за апошнія 3 гады.

 

  1. 1 каляровая фатаграфія

Патрабаванні да фатаграфій

 

  1. Анкета

Анкету на запыт Шэнгенскай візы неабходна раздрукаваць і запоўніць лацінскімі вялікімі літарамі.

Анкета запаўняецца цалкам, асобна для кожнай персоны незалежна ад узросту.

Калі дакументы падаюцца за непаўналетніх асоб, анкета павінна быць уласнаручна падпісана асобай з паўнамоцтвамі бацькоў або законным прадстаўніком.

Анкету можна бясплатна атрымаць у консульскім аддзеле або ў візавым цэнтры, або спампаваць з дадзенага сайта і раздрукаваць.

Калі ласка, скарыстайцеся Інструкцыяй па запаўненні анкеты.

 

  1. Поліс медыцынскага страхавання

Патрабаванні да поліса медыцынскага страхавання

  • павінен пакрываць любыя выдаткі, якія могуць паўстаць у сувязі з неабходнасцю неадкладнай медыцынскай дапамогі, экстранай шпіталізацыяй, рэпатрыяцыяй па медыцынскіх прычынах або смерцю падчас знаходжання;
  • павінен быць сапраўдны для ўсіх краін-удзельніц Шэнгенскага пагаднення і на працягу ўсяго перыяду меркаванага знаходжання або транзіту;
  • мінімальная сума кампенсацыі павінна складаць 30 000 еўра (альбо эквівалент у іншай валюце);
  • пры афармленні двухразовай уязной візы неабходна прад'яўляць поліс, які пакрывае абодва ўезды;
  • пры запыце аднаразовай альбо двухразовай візы перыяд страхавання павінен ўключаць дадаткова 15 дзён звыш тэрміну паездкі;
  • для запыту шматразовай візы неабходна падаць поліс, які пакрывае як мінімум першую паездку, а таксама паставіць подпіс у адпаведным раздзеле анкеты на чацвёртай старонцы.

 

  1. Дакумент, які пацвярджае мэту паездкі

Выпіска з кадастра нерухомасці - прымаецца ў арыгінале або засведчанай копіі.

 

  1. Дакумент аб фінансавым забеспячэнні знаходжання ў ЧР і іншых краінах Шэнгенскай прасторы, выдадзены не раней чым за 3 месяцы да падачы заявы. Пры перасячэнні мяжы неабходна мець фінансавыя сродкі або дакумент, які пацвярджае фінансавае забеспячэнне асабістых патрэб.

Мінімальная сума забеспячэння:

  • 1100 чэшскіх крон (магчыма ў еўра або інш. валюце) на 1 дзень - пры паездцы на тэрмін да 30 дзён;
  • 34340 чэшскіх крон (магчыма ў еўра або інш. валюце) - пры паездцы на тэрмін да 60 дзён;
  • 38380 чэшскіх крон (магчыма ў еўра або інш. валюце) - пры паездцы на тэрмін да 90 дзён. Асобам, маладзейшым за 18 гадоў, неабходна мець у залежнасці ад тэрміну знаходжанн, палову названых сум.

Фінансавае забеспячэнне пацвярджаецца пры падачы заявы на выдачу візы прад'яўленнем арыгінала:

  • выпіскі з бягучых або дэпазітных банкаўскіх рахункаў заяўніка, заверанай пячаткай банка і подпісам супрацоўніка банка, з пацвярджэннем аб астатку грашовых сродкаў на рахунку і указаннем ўладальніка рахунку (заяўніка). Звяртаем Вашу ўвагу, што ашчадная кніжка не можа служыць аналагам вышэйапісаных дакументаў;

альбо

  • даведкі з месца працы з указаннем заробку мінімум за апошнія 3 месяцы;

  • для індывідуальных прадпрымальнікаў - дакумента аб выплаце адзінага падатку з пячаткай падатковага органа, а таксама Пасведчання аб дзяржаўнай рэгістрацыі індывідуальнага прадпрымальніка.

У выпадку, калі Вашу паездку аплачвае іншая асоба, у дадатак да вышэйакрэсленых дакументаў Вам неабходна падаць спонсарскі ліст ад асобы, якая аплачвае Вашу паездку (у вольнай форме з указаннем яе кантактных дадзеных), копію пашпарта асобы, якая аплачвае (старонка з пашпартнымі дадзенымі), фінансавыя дакументы спонсара.

 

  1. Транспартныя дакументы
  • пацверджанне браніравання квіткоў на самалёт / цягнік / аўтобус (туды-назад);

  • пры паездцы на аўтамабілі – вадзіцельскае пасведчанне і тэхнічны пашпарт на аўтамабіль (копіі з прад'яўленнем арыгінала), копія пашпарта і дзеючай шэнгенскай візы вадзіцеля.

 

  1. Згода на апрацоўку персанальных дадзеных

 

  1. Дадатковыя дакументы для некаторых катэгорый заяўнікаў
  • катэгорыі заяўнікаў


1. НЕПАЎНАЛЕТНІЯ ДЗЕЦІ

Усе суправаджальныя дакументы ў залежнасці ад мэты паездкі. Нават калі дзіця падарожнічае па пашпарце аднаго з бацькоў, то пры звароце за візай патрэбна падаць асобны камплект дакументаў. Калі дзіця падарожнічае па пашпарце аднаго з бацькоў, абавязкова наяўнасць у пашпарце аднаго з бацькоў фатаграфіі упісанага дзіцяці.

Дадаткова падаюцца дакументы:

  • Пасведчанне аб нараджэнні (арыгінал і копія);
  • Копія дзеючай Шэнгенскай візы аднаго з бацькоў (абодвух бацькоў), які вандруе (-юць) з непаўналетнім, для якога візу не запытваюць адначасова з бацькам (бацькамі).
  • Згоду на выезд ад бацькоў (арыгінал і копія).

Калі ў Чэхію падарожнічае асоба маладзей за 18 гадоў у суправаджэнні толькі аднаго з бацькоў, неабходна прад'явіць натарыяльна завераную згоду на выезд другога з бацькоў. Калі ў Чэхію падарожнічае асоба маладзей за 18 гадоў без суправаджэння бацькоў, неабходна прад'явіць натарыяльна завераную згоду на выезд абодвух бацькоў.

 

Тэрмін дзеяння Згоды - не больш за 6 месяцаў з моманту выдачы.

Прыкладваецца копія пашпарта і дзеючай шэнгенскай візы суправаджальніка асобы.


НЕ трэба прадастаўляць дазвол на выезд дзіцяці ў наступных выпадках:

  • рашэнне суда аб пазбаўленні бацькоўскіх правоў (патрабуецца пацвярджае дакумент: арыгінал + копія).
  • Адзін з бацькоў недзеяздольны (патрабуецца пацвярджальны дакумент: арыгінал + копія).
  • адсутнасць аднаго з бацькоў: калі месцазнаходжанне аднаго з бацькоў невядома, то трэба падаць даведку з міліцыі або дакумент з органаў сацыяльнай абароны, які пацвярджае статус маці-адзіночкі (арыгінал + копія).
  • смерць аднаго з бацькоў (патрабуецца пацвярджальны дакумент: копія).

 

2. СТУДЭНТЫ

Студэнцкі білет або ліст (даведка) з месца вучобы.

У выпадку, калі паездку аплачвае спонсар, неабходна прыкласці спонсарскі ліст + доказ дастатковых фінансавых сродкаў спонсара.

 

3. БЕСПРАЦОЎНЫЯ І ХАТНІЯ ГАСПАДЫНІ

Даведка з апошняга месца працы з інфармацыяй аб заробку і пасадзе, арыгінал і копія працоўнай кніжкі.

У выпадку, калі паездку аплачвае спонсар, неабходна прыкласці спонсарскі ліст + доказ дастатковых фінансавых сродкаў спонсара.

 

4. ПЕНСІЯНЕРЫ

Копія пенсійнага пасведчання. Пры падачы прад'явіць арыгінал.

У выпадку, калі паездку аплачвае спонсар, неабходна прыкласці спонсарскі ліст + доказ дастатковых фінансавых сродкаў спонсара.

 

5. ЗАЯЎНІКІ, ЯКІЯ ПРАЦУЮЦЬ

Даведка з месца працы, якая ўказвае пасаду, дату працаўладкавання і памер заробку за апошнія 3 месяцы.

 

6. ІНДЫВІДУАЛЬНЫЯ ПРАДПРЫМАЛЬНІКІ

Пасведчанне аб дзяржаўнай рэгістрацыі (арыгінал + копія).

Зарэгістраваная падатковая дэкларацыя або даведка аб адсутнасці запазычанасці па падатках і зборах.

 

7. ВАДЗІЦЕЛІ АЎТОБУСАЎ І ГРУЗАВЫХ АЎТАМАБІЛЯЎ

  • Вадзіцельскае пасведчанне + тэхнічны пашпарт.
  • Ліцэнзія на перавозкі фірмы - працадаўцы.
  • Ліст працадаўцы, які пацвярджае, што заяўнік ў яго працуе, з указаннем заробку і запытам аб адкрыцці візы заяўніку.
  • Копія працоўнай кніжкі.
  • Кантракт працадаўцы з чэшскім партнёрам. Пры падачы заявы на шматразовую візу неабходна прыкласці спіс паездак па апошняй Шэнгенскай візе.

 

Агульныя ўмовы

На падачу заявы пачынаючы з 12 гадоў неабходна асабістая прысутнасць заяўніка.

Пасольства пакідае за сабой права запатрабаваць дадатковыя дакументы, акрамя пералічаных вышэй.

Усе дакументы неабходна прад'явіць у арыгінале і даць адпаведныя копіі. Толькі поўныя камплекты дакументаў могуць быць прыняты.

Тэрмін дзеяння заявы аб візе і ўсіх дадаткаў да яго, за выключэннем пашпарта або прыраўнаванага да яго дакумента, дакументаў ЗАГСа і фатаграфіі (калі яна адпавядае рэчаіснасці), не павінен быць больш за 180 дзён, калі не прадугледжана іншае. Фінансавыя дакументы лічацца сапраўднымі для падачы заявы на працягу 3 месяцаў з моманту выдачы.

Дакументы, накіраваныя ў консульскі аддзел або візавы цэнтр непасрэдна па факсе або па электроннай пошце, маюць толькі інфарматыўны характар. Усе гэтыя прыкладання заяўнік абавязаны мець пры сабе ў момант падачы заявы.

Калі пасля атрымання візы заяўнік мяняе гасцініцу, транспарт і да т.п., пра гэта варта інфармаваць консульскі аддзел па электроннай пошце. У адваротным выпадку віза можа быць анулявана, бо дакументы, на аснове якіх была віза атрымана, не адпавядаюць рэчаіснасці.

Заяўнікі нясуць асабістую адказнасць за пададзеныя заяўкі. Прадастаўленне фальшывых дакументаў або няслушнай інфармацыі пры падачы заяўкі непасрэдна паўплывае на рашэнне з нагоды Вашай заяўкі, якое будзе прынята Консульскім аддзелам Посольствa Чэшскай Рэспублікі ў Мінску.

 

Пасольства ЧР у Мінску не рэкамендуе карыстацца паслугамі візавай падтрымкі, якія прадстаўляюцца пасрэдніцкімі кампаніямі (агенцтвамі).